Økologi & Jord til Bord

Børnene vil blive præsenteret for princippet 'fra jord til bord'.
Ved at børnene bliver mere bevidste om, hvordan de fødevarer, de spiser, når frem til dem, som det de kender fx jordbær, gulerødder, blåbær, æbler mv, bør de får mere viden og mere føling med den jord, der nærer dem.


Afstanden fra jord til bord har afgørende betydning for fødevarernes friskhed, smag og ernæringsmæssige værdi. Jo kortere afstand, der er mellem hvor friske grøntsager dyrkes og hvor de spises, desto større er den miljømæssige gevinst. Børnene følger afgrøderne året igennem, og inde i køkkenet eller ved bålpladsen, ser de, hvad naturen kan bruges til.


De skal så, plante, høste og opleve gangen fra frø til grønsager/frugter vi spiser. De skal derfor også være med til forberedelserne og fremstillingen af fx marmelade, grød osv. fra de træer og bede vi har i frugthaven.


Det betyde, at børnene på den måde, får oplevelsen af –og respekt for økoprocesser, og de lærer at sætte pris på sund og nærende mad, da de selv er med i processen fra start til slut. Børnene lærer da også , hvor maden kommer fra, hvad den dufter af, hvordan den smager.

 

Natur & Udeliv

Hverdagen i huset, vil blive tilrettelagt efter børnenes behov - men stort fokus på forudsigelighed og rutiner. Børnene vil, efter deres ressourcer at dømme, være udendørs det meste af dagen. Den megen plads naturen byder på, giver et lavere støjniveau og derved også færre konflikter.
 




Børnehuset Natur & Udeliv

- Hos Camilla Vich Rasmussen

Skippervej 1, Hou

9370 Hals

Email; boernehusethuset.natur@gmail.com

Kontakt: 42 17 94 43

 


Få en mobilvenlig hjemmeside